Verslag CrossCup Berlare

Drieënvijftig atleten verschenen zondag met hun supporters aan de Sparta-tent in Berlare. In het provinciaal domein Nieuwdonk komen atleten van alle Belgische clubs samen voor de aftrap van het veldloopseizoen. Van de kleine kangoeroes tot te ervaren Masters, elke leeftijd loopt het beste van zichzelf in teams van drie.

Het weer zat mee, onze groepjes supporterden hevig voor elkaar en er was ongelooflijk veel volk . Gelukkig kregen we iedereen op het juiste uur aan de start (sinds Eindhoven marathon weet ik dat dat geen evidentie is). 

Voor Etia was haar eerste cross meteen een vuurdoop. Ze kwam bij de eerste bocht ten val en haar kuit werd opengereten door scherpe spikes. Ze stond direct recht en liep haar ronde uit. Maar 12 mm spikes zijn onverbiddelijk. Eva had ze diezelfde ochtend nog 'moordwapens' genoemd en dat waren ze ook bijna. Het wit-geel kruis was formeel; ‘dit moet gehecht worden’. 

Het leuke aan een aflossing is dat je net dat ietsje rapper loopt om je medelopers in een goede positie te brengen. Ikzelf  was  zo enthousiast dat ik zelfs even helemaal vooraan liep. Niet zo lang weliswaar, maar toch voldoende om Jean-Pierre te laten mijmeren over de grandeur van vroeger met zijn topatleet Ali. 

Ik had het gevoel dat we zondag aan de vooravond stonden van zo'n nieuwe grandeur-periode. Aanstormde talenten zijn klaar om nieuwe successen te boeken. De renaissance van Sparta is een feit. Jp, houd je maar vast


Gr 


Jeroen

Uitslagen: Spartanen via deze link - alle uitslagen via raceresults

Verslag CrossCup Berlare
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x