JeugdKalender

Overzicht van hoe een jeugdwedstrijd eruit ziet + kalender SPVI deelnames

Kanlender Cross/ Indoor

Crosskalender Seizoen 2022-2023


DatumLocatieInfo
02/10/2022
OEFENCROSS FARWEST
Hier
15/10/2022
OEFENCROSS CLUBKAMPIOENSCHAP
Hier
23/10/2022CrossCup Relays - Berlare Website
06/11/2022BONH - BonheidenWebsite
11/11/2022RAM - Mechelen Website
20/11/2022ACKO - KortenbergWebsite
26/11/2022SPVI - SPARTA VILVOORDEHier
04/12/2022ROBA - WespelaarWebsite
08/01/2023GRIM - GrimbergenWebsite
14/01/2023INTERBANKEN -  Eandis (Vilvoorde)
15/01/2023PK - Gooik => VILVOORDE !! 
22/01/2023SPBO - Sparta BornemWebsite
12/02/2023CrossCup DiestWebsite
26/02/2023Finale CrossCup Brussel = BK

Website


De volledige federale winterkalender van de Vlaamse Atletiekliga vind je hier ... klik hier

Kalender Piste

Hieronder de kalender voor de jeugd. De belangrijkste data zijn vet gemarkeerd ... (jammer genoeg enkel voor Pup en Min)

Indien mogelijk zal er een trainer aanwezig zijn. Is dit niet het geval, vragen wij aan de ouders om de atleetjes te begeleiden naar hun proef.

DatumNaamWieClubPlaats
01-aprJeugdmeetingPup+MinDCLAKessel-Lo
30-aprJeugdmeetingKan+Ben
Pup+Min
RAMMechelen
13-meiBeker van Vlaanderen - JeugdPup+MinROBABetekom
18-meiJeugdmeerkampKan+Ben
Pup+Min
PEGALonderzeel
21-meiPK Vlaams-BrabantPup+MinOEHHuizingen
27-meiMeerkampPup+MinMACMachelen
03-junPK Vlaams-Brabant MeerkampPup+MinROBABetekom
10-junJeugdmeerkampKan+Ben
Pup+Min
GRIMHumbeek
11-junJeugdmeetingKan+Ben
Pup+Min
VACVilvoorde
24-junJeugdmeetingKan+Ben
Pup+Min
SPVIVilvoorde
01-julJeugdmeetingKan+Ben
Pup+Min
SPBOBornem
26-augPK Vlaams-Brabant aflossingenPup => MasROBABetekom
02-sepJeugdmeetingKan+Ben
Pup+Min
VACVilvoorde
16-sepJumbomeetingPup+MinOEHHuizingen


Hoe ziet een wedstrijd voor de jeugd eruit ?

Voor een beschrijving hoe een wedstrijd voor de jeugd kijk je best op de website van de Vlaamse Atletiek liga (VAL). Hieronder een copy van vandaag ... maar kijk steeds eens of er geen nieuwere versie ter beschikking  is op de website van de VAL ...

In welke categorie loopt mijn kind?

Een atletiekseizoen loopt (letterlijk) van november tot oktober, we delen de categorieën in per geboortejaar. De leeftijd hieronder is de leeftijd die je behaalt in het jaar dat in januari start tijdens het atletiekseizoen.

Categorieën seizoen 2021-2022:

 • 2017 - 6j : eerstejaars kangoeroe (KAN1)
 • 2016 - 7j : tweedejaars kangoeroe (KAN2)
 • 2015 - 8j : eerstejaars benjamin (BEN1)
 • 2014 - 9j : tweedejaars benjamin (BEN2)
 • 2013 - 10j : eerstejaars pupil (PUP1)
 • 2012 - 11j : tweedejaars pupil (PUP2)
 • 2011 - 12j : eerstejaars miniem (MIN1)
 • 2010 - 13j : tweedejaars miniem (MIN2)

Wedstrijdvormen

In atletiek kan je het hele jaar rond lopen, werpen en springen, en liefst nog allemaal tegelijk! Hier vind je de verschillende types wedstrijden:

 • Zomer (april-oktober):
  • Piste wedstrijden (KAN-BEN): sinds april 2021 werden de wedstrijden voor onze allerjongste leden in een volledig nieuw jasje gestoken. We streven naar wedstrijden waarin de persoonlijke ontwikkeling van elk kind centraal staat en dat voor elk kind zowel leuk als uitdagend is. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen zich op alle vlakken ontwikkelt zijn de wedstrijdjes nu ook altijd in een meerkampvorm met lopen-werpen-springen dat elke keer aan bod komt. We sluiten de wedstrijd af met een fijne groepsdiscipline waarin plezier dan weer centraal staat maar elk kind toch ook voldoende uitdaging krijgt.
  • Pistewedstrijden (PUP-MIN): een atleet is een duivel-doet-al, bij de jeugd doen we dan ook meestal een kleine meerkamp met wedstrijdjes lopen, werpen en springen, hoewel je ook voor individuele proeven kan inschrijven.
 • Winter (november-maart):
  • Veldlopen (KAN-BEN-PUP-MIN): De hele winter door kunnen jouw kinderen zich samen met hun vrienden uitleven op de verschillende uitdagende omlopen door gras, modder en zand. Het is niet belangrijk of jouw kind nu eerst of laatst is, iedereen krijgt een mooie prijs en een heerlijke douche als beloning.
   Voor KAN-BEN worden de veldlopen gelopen met voorlopers en worden er geen uitslagen opgemaakt. We belonen elk kind gelijk met een sticker dat ze in hun (groei)paspoort kunnen kleven en de organisator voorziet normaal ook nog een medaille of andere naturaprijs voor elk kind.
  • Indoorwedstrijden (KAN-BEN-PUP-MIN): Sinds enkele jaren kan je 's winters ook in de zaal terecht voor de klassieke wedstrijden, altijd een leuke afwisseling! Voor kangoeroes en benjamins zal dit vanaf winter 2021-2022 dan ook onder de nieuwe vorm georganiseerd worden. Bij pupillen en miniemen blijft het klassieke recept behouden.
  • Jeugddag (KAN-BEN-PUP-MIN): dé supertoffe afsluiter van het winterseizoen! Een hele dag atletiekplezier, jouw kind doorloopt samen met drie vriendjes de verschillende atletiekwedstrijdjes en knotsgekke randactiviteiten.

Je kan alle wedstrijden terugvinden in onze kalender.

Hoe doe ik mee aan een wedstrijd?

Informeer je eerst bij je club naar de wedstrijden die zij in clubverband meedoen. Niet alleen kan je kind dan samen met zijn/haar vriend(inn)en van de club gaan maar meestal wordt er ook vervoer geregeld zodat jouw kind indien nodig kan meerijden.

Neem zeker volgende zaken mee naar je wedstrijd: 

 • Schrijf je vooraf in! Meestal zal je ook vooraf moeten betalen om te kunnen deelnemen.
 • Sportkledij aangepast aan de weersomstandigheden en eventuele reservekledij
 • Loopschoenen om op te warmen
 • Spikes (schoenen met pinnen) voor de wedstrijd (voor jeugdatleten zeker geen verplichting! en afgeraden bij KAN en BEN op de piste)
 • Het clubtruitje
 • Het officiële borstnummer
 • Minstens 3 veiligheidsspelden om het borstnummer te bevestigen op het truitje
 • Voldoende eten en drinken
 • Geld voor een hapje of drankje na de wedstrijd

Zorg dat je minstens 1u voor de start van de eerste wedstrijd aanwezig bent om je aan te melden en op te warmen. Sinds de zomer van 2020 werken onze clubs met voorinschrijvingen, heel vaak zal je ook al vooraf moeten betalen. Je kiest bij inschrijving dan ook aan welke disciplines je zal deelnemen (indoor en outdoor piste wedstrijden), bij een veldloop is er geen keuze.

Op de wedstrijden in clubverband zal een clubtrainer jouw kind een opwarming geven zodat hij/zij helemaal klaar is voor de start. Tijdens de wedstrijden kan je als ouder achter de omheining supporteren voor jouw kind. Wees altijd positief naar je kind toe, je kan niet meer verwachten dan dat ze hun best proberen te doen. Winnen of verliezen is op zich niet belangrijk, laat je kind zich vooral amuseren en geef ze een extra dikke knuffel als ze hun persoonlijk record breken.

Na de wedstrijd kan je kind nog best even uitlopen, dit zorgt ervoor dat zijn/haar spieren de dag erna minder stijf zullen zijn.menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x