Vertrouwenspersoon

Beste sporter, 

Welkom in onze club Sparta Vilvoorde. 

We zijn blij dat je bij ons sport. We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. 

Jij bepaalt waar jouw grens ligt.  Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden… Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt. 

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders? In de club kan je ook praten met Laurence.  Zij is de aanspreekpersoon voor iedereen die vragen of klachten heeft in verband met ongepast seksueel gedrag. Zij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Op haar kan je vertrouwen!  Zij zal discreet met de informatie omgaan. 

Met vriendelijke groet,

 Sparta Vilvoorde


Beste ouder, 

Welkom in onze club Sparta Vilvoorde. 

We zijn blij dat jouw kind bij ons sport. We vinden het belangrijk dat hij/zij  hier graag is en zich goed in zijn vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar kinderen en jongeren veilig sporten en waar plezier gemaakt wordt. 

En daar zorgen wij, de club en de ouders, samen voor. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. Meld het ons als grenzen overschreden worden, zowel bij je eigen kind(eren) als bij anderen,

In de club is Laurence, de aanspreekpersoon integriteit (API) voor iedereen die vragen of klachten heeft.  Zij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. 

We verwachten dat ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en de kinderen op een positieve wijze ondersteunen en negatief gedrag achterwege laten. We rekenen er op dat jullie net als ons meewerken aan een toffe sportclub! 

Met vriendelijke groet, 

Sparta Vilvoorde


Vertrouwenspersoon
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x