Lid worden

Wanneer zijn de jeugdtrainingen?

Dinsdag en donderdagavond van 18.00 tot 19.15

Hoe ziet een training eruit?

Elke training begint met enkele opwarmrondjes op de piste. De kinderen worden opgedeeld volgens leeftijd. De jeugdtrainers roteren dus er is geen vaste trainer voor de jeugdcategorieën. 

Atletiektraining is niet enkel lopen. Verspringen, Hoogspringen, Werpen, Sprint en Lange Afstand staan op het programma. Bij de jeugd worden deze vaardigheden spelenderwijze aangeleerd. Plezier staat voorop. 

Wanneer is het geen training?

We trainen heel het jaar door. Ook in de vakantieperiodes, maar niet op feestdagen. 

Communicatie tussen Sparta en Ouders

Alle officiële berichten sturen we per mail.  Voor alle praktische info gebruiken we een whatsapp-groep met trainers en ouders. 

Op onze facebook-pagina zie je regelmatig wat foto's en evenementen voorbijkomen.

Ook is er ons clubblad 'Sparta Echo's' dat u per post krijgt

Inschrijven seizoen 2023-2024

Inschrijven kan via deze link (wordt geopend in nieuw tabblad):

Lees echter eerst de onderstaande stappen:

Check zeker dat je geen spatie achteraan de lijn laat staan, dit wordt dan niet aanzien als geldig emailadres

Stap 1: Indien je een inschrijving doet voor een minderjarige, gelieve de gegevens van de voogd/ouder in te vullen in het "boeker" gedeelte. Indien de voogd/ouder ook inschrijft, gelieve dit dan aan te geven in het "boeker" gedeelte. Op deze manier kunnen we eventuele formulieren, attesten, .... makkelijker linken aan de juiste personen, zodat ze ook in de FOD diensten beschikbaar zullen zijn.

Stap 2: bepalen van aantal leden dat je gaat inschrijven

 • Kies het aantal leden binnen het gezin dat je wil inschrijven (dat is enkel binnen eenzelfde adres). Dit doe je zowel voor de korting (vanaf 3 of meer) als voor de totale prijs. Je moet deze keuze onderaan de opsomming nog eens bevestigen, zodat het juiste aantal deelnemers zal aangemaakt worden
 • Nadien moet je per atleet die je gaat inschrijven de volgende keuzes aanklikken:
  • Voornaam van de in te schrijven atleet
  • Is het een nieuw lid: ja of nee. Zo ja dan betaal je eenmalig 20€ extra, maar krijg je wel een wedstrijdshirt ter compensatie. Indien je kan beschikken over een korting via Vpas dan kan je dat hier ook aangeven ... (gelieve dan steeds ieder kind afzonderlijk in te schrijven !!!!). Let op, een copy van deze Vpas moet nadien naar het secretariaat gestuurd worden
  • De leeftijdscategorie hangt af van je geboortejaar. De overgang SEN naar MAS gebeurt automatisch op je 35e verjaardag.

TIP: Best is dat je als eerste het gezinshoofd plaatst (indien ook lid) of een vaste volgorde gebruikt bvb van oud naar jong werkt, dan ben je zeker dat je dezelfde volgorde aanhoudt in deze stap en in deel 4 van stap 3. Het eerste lid wordt als de "boeker" aanzien ...

Stap 3: details van de ingeschreven leden

 1. Je krijgt een aantal vragen over de regels binnen de club. Je kan op de vraag klikken om de desbetreffende documenten te bekijken. Uiteraard dragen we zorg voor je persoonlijke gegevens en op sociale media zullen we proberen rekening te houden met je persoonlijke antwoord op vraag 3. Mocht je toch nog wat vinden dat niet overeenstemt met je keuze, spreek dan maar iemand van het bestuur aan en dan zorgen we dat je foto of dergelijke verwijderd wordt ...
 2. Hierna volgen de adresgegevens voor de inschrijving (gelieve enkel mensen met hetzelfde adres in te schrijven), alsook de telefoonnummers van de ouders . Deze zullen bvb bij de jeugd gebruikt worden om de ouders te verwittigen via Whatsapp van wedstrijden, activiteiten, annulaties van training (liefst zo weinig mogelijk), ...
 3. Indien je voor iemand anders inschrijft, kan je vervolgens je gegevens als boeker invullen (dit is niet verplicht en kan je dus eventueel overslaan - zeker indien je voor jezelf inschrijft).
 4. Tot slot dien je per (nieuwe) atleet de individuele gegevensin te vullen:
  • Voor- en achternaam
  • Emailadres (indien voor kinderen, geef dan het email-adres van de ouders in) 
  • rijksregisternummer: gelieve het formaat te respecteren

Stap 4: betaling, hier heb je 2 opties

 1. Indien je wenst te betalen via overschrijving:
  • Vul op de 2e pagina van de bookingstool de volgende code in en valideer: Sparta_2024 
  • Noteer wel hoeveel je dient te betalen ...
  • Je kan dan nadien de overschrijving doen op REKNR: BE23 0012 4814 6991 met vermelding van het Lidmaatschap FAMILIENAAM en BOEKINGSNUMMER dat je zal ontvangen als bevestiging van je inschrijving.
 2. Je kan online betalen via Mollie. In dat geval betaal je ook de extra administratieve kosten (die gaan niet naar SPVI, maar naar de ontwikkelaars van de tool en Mollie). Je slaat hiervoor de stap van de kortingscode over en gaat meteen "Verder" naar de betaling

OPGELET: een VAL nummer zal pas aangevraagd worden indien de storting op de rekening van SPVI ter beschikking is. Vanaf dan moet je ca. 1 week tellen tot die beschikbaar is, dus wacht niet te lang om de aanvraag (en de betaling) uit te voeren.


Hoeveel bedraagt het lidgeld ?

Lidgelden:

Aansluiting bij Sparta Vilvoorde kost 120 € vanaf kangeroes (2018 en 2017). Aangezien we vanaf dit jaar met een externe partner werken voor de online betalingen, zal er per inschrijving een kleine bijdrage toegevoegd worden aan de totaal prijs voor de bookingskosten

Recreanten en wandelaars betalen 90 € vanaf cadetten (gebruik van kleedkamer en douches).

Steunende leden kunnen hun bijdrage zelf bepalen. Het inschrijfformulier gaat uit van de minimale bijdrage van 40 € (druk clubblad), maar indien gewenst kunnen ze nog een extra storting doen op rekening van Sparta Vilvoorde (BE23 0012 4814 6991).

Aansluiting
Korting 
Prijs
Recreant/Wandelaar
Steunend lid
1 Pers
/
120 €Korting
-30 € per recreant
Vrije bijdrage
vanaf 40 € (-80€)
2 Pers
/
240 €
3 Pers
10 €
360 € - 3x 10 € = 330 €
4 Pers
15 €
480 € - 4x 15 € = 420 €
5 Pers
20 €
600 € - 5x 20 € = 500 €
6 Pers
25 €
720 € - 6x 25 € = 570 €
7 Pers
30 €
840 € - 7x 30 € = 630 €
8 Pers
35 €
960 € - 8x 35 € = 680 €

(per lid)
+ 20 € per nieuw lid
(incl. wedstrijd singlet)
(Geen VAL nummer)

 

Opgelet: gezinskorting is ENKEL voor mensen die onder HETZELFDE adres geregistreerd staan.


Kan ik midden in een seizoen inschrijven?

Dat kan zeker ... tot het einde van april. Vanaf dan vragen we u om even geduld te hebben tot de start van het nieuwe seizoen. Houd er immers rekening mee, dat een seizoen loopt van oktober tot oktober . 

In september beginnen we met de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen

Wanneer zijn de wedstrijden?

Heel het jaar door. 

In de zomer: pistewedstrijden:

Sprint, Uithouding, Horde, Werpen, Gooien en Verspringen 

Op een pistewedstrijd schrijf je je in voor de onderdelen die je zelf graag doet .

In de winter:  veldlopen of crossen:

Dit is een loopwedstrijd op onverhard parcours


De club heeft een wedstrijdkalender. Dit zijn alle wedstrijden waar we als club samen met de trainers naartoe gaan. 

Sparta organiseert ook zelf eigen wedstrijden

Hoe schrijf ik mij in voor een wedstrijd?

Zowat alle wedstrijden in Vlaanderen (en Nederland) werken met ATLETIEK.NU.

Hoe dit allemaal werkt kan je nalezen op deze link.

Clubkledij

Ieder NIEUW lid ontvangt bij de eerste inschrijving een wedstrijdtenue (of een waardebon). Bij wedstrijden ben je verplicht om in clubkledij deel te nemen. 

De volledige clubkledij wordt ter beschikking gesteld door RS Lab ... klik hier 


menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x