PK Master medailleoogst

Een weekje na onze eigen organisatie stonden we weer op de baan, ditmaal voor de provinciale kampioenschappen bij de Masters. Geen dames ingeschreven, echter Yvette was de baas over de (hinkstap) verspringbak ...

Daar mocht ze meteen ook haar echtgenoot "ontvangen" voor zijn 3voudige sprongen. Kevin had echter ook Bert aan zijn zijde en dan is de volgorde vaak al bepaald: Bert won voor Kevin: 12m93 vs 10m40. Bert zou nadien de eerste 2 fases achterwege laten waar hij andermaal zou zegevieren met bijna een halve meter voorsprong op het nummer 2.

Trainingsmakker Bart VP had voor de middellange en langere spurt gekozen. In de 200 (26.03) verwees hij al zijn concurrenten naar de achtergrond, in de 400m (62.04) moest hij wat concurrenten voorlaten, maar het volstond ruimschoots voor een 2e titel binnen zijn categorie.

Kevin was ondertussen aan zijn 2e nummer van de dag begonnen. En hij had voor vandaag de technische nummers uitgekozen: na het hinkstapspringen was het nu tijd voor polsstok: met een nieuw clubrecord van 2m75 overtrof hij zelf zijn eigen verwachtingen. Na een zilveren dus nu ook een gouden medaille (en schildje). Dat lokte de uitspraak "iedere spartaan heeft al een titel behaald".

Dat bracht natuurlijk wat druk bij Wouter en Tom, die beiden in dezelfde categorie uitkomen. Wouter die normaal op het WK skyrunning aanwezig zou geweest zijn (maar door appendicitis van dochterlief, last minute zijn plannen wijzigde) stond zelf voor een debuut op een wedstrijd korter dan 10km. Hun eerste wedstrijd was de 1500m, met Wouter die snel startte, Tom die na 1,5 ronde overnam van Wouter, en zelf ook nog de M35-er uit de kopgroep kon remonteren. Dus titel voor Tom (in een nieuw stevig PR -6") en bronzen voor Wouter (al kan je die ook de medaille voor moed en zelfopoffering geven - want in zijn poging zelfs de lip tot bloedens toe stukgebeten).

De 5000m was de afsluiter en onze 1500m loper werden na de start voorafgegaan door Jeroen G (mee met de kopgroep) en "achtervolgt" door ondergetekende. Halfweg de wedstrijd staakte Wouter de strijd: een gekneusde teen waar hij al een week of 4 mee rondhuppelt zorgde toch voor iets te veel ongemak. Jeroen besliste in de laatste ronde in beastmode te gaan ... en de overall winst mee te nemen (en dus zeker m40+). Tom moest ditmaal omruilen met de zilveren medaille van de 1500m. Ondergetekende was eenzaam in zijn categorie en dus de titel was slechts een kwestie van uitlopen. Echter het doel van sub 20, zorgde voor wat motivatie ... en werd nipt gehaald ...

Uitslag: Atletiek.nu - VAC open meeting masters - Live results! 

Dave

PK Master medailleoogst
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x