header short

Interclub dames Genk


bvv rug
Het 2de weekend van mei vinden traditioneel de Bekers van Vlaanderen plaats. Dit jaar trokken onze dames naar het verre Genk waar het weer nog eigenlijk goed meeviel tegenover andere provincies. Het was vooral droog maar winderig met af en toe een flauw zonnetje.

In laatste instantie nog enkele afzeggingen en dan nog vervangingen zoeken maar een volledige damesploeg was klaar om de strijd aan te gaan en zich met alle middelen te verdedigen en hun plaats te behouden in deze afdeling na de promotie van vorig jaar op eigen terrein te Vilvoorde. Eens aangekomen in Genk zagen sommige het echt niet meer zitten en spraken zelfs al van degradatie maar met enkele pepmiddelen door de coachen Yvette en Myriam kwamen ze er terug bovenop en hebben ze gestreden voor wat ze waard waren en hebben sommigen de longen uit hun ziel en lijf geroepen om deze dames aan te moedigen.

Tine mocht als eerste de baan op en zich wagen aan de 100m horden een discipline die er vanaf deze afdeling bijkwam en deed dit voortreffelijk in een tijd van 22.32 met een tegenwind van -2,6 en alle horden bleven recht (1pt). Davina startte snel in haar 400m en in de laatste rechte lijn moest zij strijden tegen de wind  in 65.32 (4ptn). En er volgde nog meer  nl. Tine werd 7e bij het hoogspringen met 1m40 (6 ptn) terwijl Vanessa aan de overkant van het terrein haar kogel naar een nieuw persoonlijk record van 12m72 (13 ptn) stootte. Joanne in laatste instantie opgeroepen en met beperkte training bleek na 3 speerworpen 13m50 (1 pt) niet voldoende te hebben voor de finale . Wendy nam de 100m voor haar rekening en bezorgde Sparta  2ptn in een tijd van 14.76 met een tegenwind van -0,9. Daarna Sara liep haar 800m in 2.16.21 en eindigde hierin 2de en zorgde dus voor 11 ptn; Robine ook al in laatste instantie opgeroepen om ver voor haar rekening te nemen sprong met 4m06 en kon hiermee de laatste plaats spijtig genoeg niet ontwijken en leverde ons 1pt op. Ilse sprokkelde 3ptn op haar 1500m in een tijd van 6.18.54 en Vanessa liet na een eerste geldige worp in het discuswerpen haar concurrenten ver achter zich en won uiteindelijk met weeral een nieuw persoonlijk record van 45m01 (13 ptn).  Eva was gedurende lange tijd  buiten strijd door blessures en ziekte en had hierdoor niet of weinig kunnen trainen maar gaf het beste van zichzelf in de 3000m in een tijd van 14.23.05 (2ptn), waarna nieuwkomer Annelize de 200m liep in 30.06 (2ptn) met een tegenwind van -2,1.

Voor de afsluitende 4x100m stond Sparta op een voorlaatste plaats maar met 10 ptn achterstand op de derde laatste gaf ons dit weinig hoop om in 2de te blijven, zelfs bij een diskwalificatie van één van onze tegenstanders was het ondoenbaar. Het was dus nog zéér spannend en nagelbijtend wat onze ploeg en de concurrentie gingen presteren. Wendy, Annelize, Robine en Davina als slotloopster kwamen over de meet na 57.41 (2ptn)

Voor Sparta als voorlaatste in de uitslag was het nog spannend afwachten wat de vlaamse clubs in ere-afdeling hadden gepresteerd want het reglement zegt: indien er 2 vlaamse clubs dalen in ere-afdeling zijn er hierdoor in elke afdeling een bijkomende daler. Na veel over en weer bellen met m’n “spionnen” die in Kessel-Lo vertoefden viel het verdict dat er 2 franstalige clubs degradeerden en zo konden wij ons verblijf in 2de landelijke beginnen vieren.

Onze dames hebben gestreden met al hun ijver en inzet tot de allerlaatste proef en mogen terecht fier zijn op hun prestaties.

Ook een bedanking aan Sven om als jurylid te functioneren en al de aanwezige supporters.

Coach Myriam

 

DAVINA – TINE – VANESSA – ILSE – WENDY – SARA – EVA – JOANNE – ROBINE – ANNELIZE

PROFICIAT

bvv dames